Kolmen Mielen Maailmoja

MALSKI GALLERIA  |  MALSKI  |  PÄIJÄNTEENKATU 9-11  —- Kolmen Mielen Maailmoja -näyttely esittelee japanilaisen Tica Sekinen sekä kahden lahtelaisen nuoren taiteilijan, Selja Puolakan ja Lauri Valolan, näkemyksiä japanilaisen animaation inspiroiman sarjakuvan ja grafiikan keinoin. Näyttely avajaisissa maanantaina 27.2. klo 16 alkaen kuullaan taiteilijoiden esittelyjen lisäksi Valolat-duon (Lauri Valola, tuuba, Tuomo Valola, trumpetti) esittämänä Studio Ghiblin ja Hayao Miyazakin mestariteos,”Laputa-Linna taivaalla” -elokuvan tunnusmusiikki.

Kolmen Mielen Maailmoja -osanäyttelyjen taiteilijaesittelyt:

SELJA PUOLAKKA  |  Lahti, Suomi  |  Sotureita ja muita urheita eläimiä
Seljan inspiraationa toimivat japanilaisen Manga-taiteen hahmot ja maailmat. Hänen töissään heräävät eloon monenlaiset eläimet, yksisarviset ja henkiolennot. Näyttelyssä on esillä erityisesti Soturikissat -kirjasarjan sankareita, metsissä seikkailevia kissaklaaneja.


TICA SEKINE  |  Saitama, Japani  |  Pieni tila tajuntani ja alitajuntani välillä, jossa olen tavannut monia tuntemattomia olentoja
Tica Sekine on tietoinen suomalaisten rikkaasta kansanperinteestä ja siihen kuuluvista mielikuvituksellisista olennoista, kuten joulupukki, tontut, jumalat ja taruolennot. Siksi hän toivoo, että suomalaiset koskemattoman luonnon keskellä elävänä kansana löytäisivät jotain tunnistettavaa hänen teoksistaan ja inspiroituisivat kunnioittamaan tuntemattomia lajeja ja alkuperäistä luontoa. ”Minun tarvitsee vain päästää käteni liikkumaan vapaasti, jolloin kuvat syntyvät kuin itsestään, ikään kuin jonkin näkymättömän käden aikaansaannoksina. Käden, joka liikuttaa omaa kättäni ja tekee kanssani maalaukset ja piirrokset, joihin en yksin pystyisi”, kuvailee Tica Sekine.


LAURI VALOLA  |  Lahti, Suomi  |  MAHDOLLISIA MAAILMOJA
Maailman mielenkiintoisuus on tallentunut Laurin karttoihin siitä lähtien kun kynä on pysynyt taiteilijan kädessä. Laurin Karttapalvelu on laatinyt myös muun muassa Onnen ja Unelmien Puutarhakaupungin karttoja. Lauri on myös tehnyt useita tilauskuvituksia yksityisille asiakkaille, yrityksille ja yhdistyksille. Jos olet elämässäsi jonnekin matkalla, Laurin karttojen avulla löydät perille! — www.valolat.com