LDW17 avaus: Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta

JYRKI MYLLYVIRTA
Kaupunginjohtaja  |  Lahden kaupunki

Kaupunginjohtaja Myllyvirta avaa virallisesti Lahti Design Weekin sekä esittää seminaarin avauspuheenvuoron.

Lahden kaupunginjohtajana vuodesta 2007 alkaen toiminut Jyrki Myllyvirta on Lahti Industrial Design Advisory Boardin (IDAB) lisäksi Askon Säätiön hallituksen jäsen sekä Suomen Muotoilusäätiön hallituksen varajäsen.

Lahden seudun kilpailukyky- ja elinkeinostrategian yksi strategisen osaamisen kärki on muotoilu, ja kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirran rooli seudun muotoilun elinkeinostrategisten tavoitteiden johtamisessa on ollut – ja on edelleen – keskeinen: Hänen aloitteestaan Lahteen perustettiin vuonna 2011 Lahti Industrial Design Advisory Board (IDAB), menestyksekkäästi hyödyntäneiden paikallisten yritysten johtajista (Isku, Kemppi, Luhta, Stala) ja muotoilutoimialan keskeisistä toimijoista koostunut ryhmä, joka sai tehtäväkseen erityisen muotoilustrategian laatimisen Lahden seudulle. ”Elinkeinoelämää hyödyttävä teollisen muotoilun strategia Lahdesta” julkaistiin syksyllä 2012, Lahden ollessa yksi Helsinki World Design Capital 2012 -teemavuoden toteuttajakaupungeista.

Ennen Lahtea Jyrki Myllyvirta toimi Mikkelin kaupunginjohtajana. Sitä ennen hän työskenteli kauppa- ja teollisuusministeriössä ja EK:ssa. Vuosina 1990 – 1991 Myllyvirta oli pääministerin talouspoliittinen erityisavustaja.

Jyrki Myllyvirralla on runsaasti kokemusta myös EU:n alueellisiin, kulttuuriin, koulutukseen ja tutkimukseen liittyvistä asioista toimittuaan vuosina 2002 – 2011 useiden em. teemoihin keskittyvien EU:n komiteoiden ja työryhmien jäsenenä, mm. EU:n alueiden komitean koulutus-, kulttuuri- ja tutkimusvaliokunnan  puheenjohtajana ja Euroopan kulttuuripääkaupunkiraadin jäsenenä.

Julkaistu kohteessa Yleinen