LDW17 Seminaari: Milka Eskola | Legrand | Milano

MILKA ESKOLA
Vice President Art and Design |  Legrand  |  Milano

Milka Eskolan aiheena Lahti Design Week 2017:n seminaarissa 1.3. on ”Kansainvälisen suuryrityksen sydämessä – kohti muutosta suomalaisjohdolla”.

Legrand Group’in Art & Design -yksikön VP:n tehtävässä syyskuusta 2013 alkaen toiminut Milka Eskola (43) johtaa yhtiön maailmanlaajuista muotoilutiimiä, jolla on toimistoja Italian lisäksi Ranskassa, Yhdysvalloissa, Intiassa ja Kiinassa. Legrandilla muotoilu on osa yhtiön strategista johtamista. Milkalla tiimeineen on keskeinen rooli yhtiön tuotekehitykseen liittyvien tulevaisuuden strategioiden suunnittelussa.

Milkan muotoilijan ura alkoi vuonna 1997 Nokian muotoilijana Suomessa, tehtävänään tulevaisuuden älypuhelinten käyttöliittymien suunnittelutyössä avustaminen. Nokian jälkeen hän toimi muotoilukonsultointiyrityksessä New Yorkissa asiakkainaan mm. Hewlett Packard, OXO ja A.T. Cross. Palattuaan vuonna 2001 takaisin Suomeen, Milka aloitti työskentelyn kosmetiikkayritys Lumenella, jossa hän loi uusia, eri tuoteryhmien pakkausratkaisuja. Lumenen jälkeen Milka siirtyi Italiaan Whirlpoolille vetämään yhtiön Euroopan muotoilutiimiä. Whirlpoolilla hänen vastuullaan olivat muun muassa innovatiivisten tuoteratkaisujen suunnittelu sekä edistyksellisen ja strategisten uusien tulevaisuuden tuoteinnovaatioiden konseptointisuunnittelun johtaminen. ”For IKEA from Whirlpool” -brändi on Milkan ja tiiminsä aikaansaannoksia Whirlpoolin vuosilta.

Milka Eskola on valmistunut teolliseksi muotoilijaksi (BA) Lahden Muotoiluinstituutista. Lisäksi hän on suorittanut MSID:n Kalifornian Pasadenassa ArtCenter College of Design’issa.

Julkaistu kohteessa Yleinen