LDW17 Seminaari: Heikki Naulapää | Studio Heikki Naulapää Oy | Helsinki

HEIKKI NAULAPÄÄ
toimitusjohtaja, teollinen muotoilija, ajoneuvomuotoilija  |   Studio Heikki Naulapää Oy | Helsinki

Heikki Naulapään aiheena Lahti Design Week 2017:n seminaarissa 1.3. on ”Muotoilun kaukopartiotoimintaa – kuinka soluttautua kansainvälisiin yrityksiin ja toimia Suomesta käsin?”.

Heikki on uransa aikana toiminut muotoilijana paitsi muotoiluyrityksissä myös useissa kansainvälisissä yrityksissä. Hänen vuonna 2009 perustamansa oman yrityksen, Studio Heikki Naulapää Oy:n, asiakkaita ovat mm. Nokia Design, NRC, BMW Motorrad, KONE, Stonego, Sandvik ja Suunto.

Heikin muotoilijan ura alkoi vuonna 2000 kolmella neljän kuukauden pestillä, joista ensimmäinen oli harjoittelijan työ Creadesignilla. Seuraavaksi vuorossa oli Lontoo ja vuorovaikutussuunnittelijan tehtävä Therefore Product Designilla.  Lontoosta Heikki palasi takaisin Suomeen keväällä 2001 muotoilijaksi ED Designille, ja valmistui teolliseksi muotoilijaksi (BA) Lahden Muotoiluinstituutista vuonna 2002. Muotoiluinstituutista valmistumisensa jälkeen Heikki toimi muutaman kuukauden ajan Nokialla Salossa muotoilijana ja sen jälkeen pari vuotta italialaisella Aprilia Centro Stilellä moottoripyöräsuunnittelijana.

Ajoneuvomuotoilijaksi (MA) Heikki valmistui vuonna 2004 Lontoon Royal College of Art’ista, jonka jälkeen hän toimi helsinkiläisen Provokella ensin Senior Designerin tehtävissä ja sitten toimitusjohtajana. Vuonna 2008 Heikki toimi BMW Motorradin projektipäällikkönä ja projektin johtavana muotoilijana.

Julkaistu kohteessa Yleinen