Tervetuloa inspiroivalle matkalle LAB Muotoiluinstituutin vuoden 2021 MI Degree Show’hun 4.5- 25.5.2021 Väinö Hovilan puistotielle.

Näyttelykokonaisuus kootaan tänä vuonna kolmatta kertaa, ja esillä on valmistuvien opiskelijoiden töitä erilaisilta muotoilun ja viestinnän aloilta, mm. graafista suunnittelua, palvelumuotoilua, korumuotoilua, puettavaa muotoilua, sisustusarkkitehtuuria, kalustemuotoilua ja teollista muotoilua.

Tarkasteltavana on ainutlaatuinen ja monipuolinen katsaus muotoilua ja viestintää Lahden keskustassa, Väinö Hovilan puistotiellä. Näyttely on esillä myös digitaalisena Instagramin puolella sekä LABn nettisivuilla.

Degree Show -näyttely tarttuu joka vuosi ajankohtaisiin aiheisiin. Tänä vuonna näyttelyn läpäisevänä teemana on reflektio, joka on kaikille ihmisille elintärkeä prosessi. Sen pohjalta rakennamme maailmaamme; identiteettiämme, yhteiskuntaamme ja elinympäristöämme. Reflektointi on myös meille tuleville muotoilun ja viestinnän ammattilaisille erityisen tärkeää, sillä meidän työtämme on kartoittaa yhteiskunnan ilmiöitä ja ihmisten haasteita. Mennäksemme kuitenkin syvemmälle havaintoihin, on meidän pysähdyttävä niiden ääreen. Toivomme, että myös sinä voit tämän näyttelyn ääressä pysähtyä hetkeksi ja saada uusia näkökulmia.

Usein jokapäiväinen arki onkin täynnä tapahtumia, joita emme huomioi. Mikä siis saa meidät lopulta pysähtymään? Muutos. Käännöskohta. Jonkin tutun asian loppu. Valmistuville opiskelijoille opiskelun loppu on syy pysähtyä hetkeksi.

Maailman mittakaavassa isoja käännöskohtia ovat olleet koronaviruspandemia ja ilmastonmuutos. Nämä ovat joitakin isoimpia, viheliäitä ongelmia, jotka olemme kaikki joutuneet kohtaamaan. Ne ovat pakottaneet meidät jokaisen pohtimaan omaa suhtautumistamme maailmaan ja elämäämme. Opiskelijat ovat käsitelleet myös opinnäytetöissään heille tässä ajassa mielenkiintoisia ja pysäyttäviä aiheita. Monet niistä ovat kytkettävissä juuri isoihin muutoksiin tai käännekohtiin yhteiskunnassamme, kuten ilmastonmuutokseen tai laajenevaan kauneuskäsitykseen. Opiskelijat ovat tutkineet näitä ilmiöitä muotoilijan uteliaalla ja innovatiivisella otteella. Näyttelyssä näkyviä aiheita ovat esimerkiksi kehopositiivisuus, kiertotalous ja kulttuurinen appropriaatio.

Reflektion kautta meistä jokainen voi tarkastella kokemuksiaan analyyttisemmin ja syvällisemmin. Pysähtyneessä tarkastelun tilassa voimme löytää uusia oivalluksia ja löydöksiä. Seuraava askel on panna täytäntöön tekemämme oivallukset. Jos teemme näin, kasvamme. Ja kasvua jos jotain, on syytä juhlistaa.

Tervetuloa näyttelyyn!

24 toukokuun @ 09.00
09:00 — 21:00 (12h)

LGDW

Muotoiluinstituutti