Ekologinen, sosiaalinen ja taloudellisteknologinen vastuu ovat olleet muotoilun lähtökohtia jo vuosikymmeniä, ja viime aikoina näiden merkitys on vain korostunut. REHOME-projekti syntyi tarpeesta vastata vuonna 2015 Eurooppaa koetelleeseen pakolaisaaltoon hätämajoituskalusteiden ratkaisuilla, ja kuluneen vuoden aikana koronapandemia on pitänyt väliaikaisasumisen teeman merkityksellisenä.

Primääritarpeiden tyydyttäminen eli nukkuminen, säilytys ja yksityisyys ovat toimineet REHOME-malliston perustana. Vastuullisuusnäkökulma toteutuu materiaalivalinnoissa, sillä vaikka aaltopahvi ja vaneri eivät huonekalumateriaaleina olekaan ikuisia, tarjoavat ne äkilliseen tarpeeseen järkevän, kustannustehokkaan sekä ympäristöystävällisen ratkaisun. Kuitu- ja biopohjaiset kotimaiset materiaalit voidaan joko kierrättää tai polttaa energiaksi, ja lisäksi itse tuotantoprosessit ovat kestävän kehityksen periaatteiden mukaisia.

REHOME on vahvasti mukana Lahden Ympäristöpääkaupunkivuodessa ja siksi esillä myös Green Design Weekilla. REHOME-mallisto edustaa ylpeästi suomalaista, nuorten muotoilijoiden vastuullista ajattelua ja vastaa ajankohtaisiin asumisen tarpeisiin kestävästi – tervetuloa tutustumaan.

Näyttely järjestetään: Dooroom, Rautatienkatu 20
Avoinna: Dooroomin aukioloajat

8 toukokuun @ 10.00
10:00 — 20:00 (10h)

Dooroom

LGDW 2021